Zwalkend gemeentebestuur zet leefbaarheid van Westvoorne onder druk.

20220429_olaertsduyn_web

De gemeente Westvoorne dreigt eigenaar Meindert van Buuren van conferentiehotel Olaertsduyn in Rockanje een boete van een ton op te leggen voor de opvang van arbeidsmigranten.

Hiermee probeert het college van Westvoorne een ondernemer financieel de nek om te draaien door het megalomane bedrag te vorderen van € 100.000. De ondernemer toont initiatief om het landgoed om te vormen tot een vakantieoord en in afwachting daarvan 158 arbeidsmigranten woonruimte te bieden.

Dit 'partijtje armworstelen' van het college met ondernemers komt uiteindelijk ook onze inwoners duur te staan. Zodra deze 158 mensen die nu in Olaertsduyn verblijven door het College op straat worden gezet, zoeken ze toch een menswaardig dak boven hun hoofd.

Het opkopen van woningen wordt daardoor nog interessanter en dit gaat weer ten koste van onze eigen inwoners. Zij kunnen bijna niet opbieden tegen beleggers en commerciële partijen.

Gelukkig geeft de wet allerlei mogelijkheden om onze inwoners te beschermen tegen opkoop en onderverhuur. Ondanks eerdere verzoeken van Partij Voorne aan Zee vinden ook hier de inwoners bot bij de gemeente. Die wil de mogelijkheden die de wet biedt eenvoudigweg niet inzetten voor de inwoners van Westvoorne.

Er zijn signalen dat er in de nabije toekomst een veelvoud aan opvangplekken nodig is, gezien ook het aantal vluchtelingen vanuit Oekraïne. Dan is het des te meer onbegrijpelijk dat er 158 mensen op straat komen te staan.

Een bestuur dat de eigen ondernemers over de kling jaagt en niet meedenkt in de economische ontwikkelingen, het volkshuisvestingsbeleid en werkgelegenheid van onze omgeving. Wij begrijpen het niet meer, u wel?


Diverse berichten

De parkeerders bij het familiebadstrand te Rockanje worden in 2022 geconfronteerd met een parkeertarief van € 9,50 voor een dagkaartje in het hoogseizoen en voor het laagseizoen € 7,50 oftewel een sti...
De fractie van Partij Voorne aan Zee ontvangt meldingen dat bewoners ongevraagd brieven ontvangen met het aanbod om de woning, zonder gedoe, op te kopen....
Westvoorne is een mooi gebied waar volop mogelijkheden zijn om te wandelen, te fietsen, paard te rijden, te zwemmen of andere buitenactiviteiten te beoefenen. Dit willen wij faciliteren met aantrekkel...

Inschrijven voor onze nieuwsbrief

Agenda

Een momentje, terwijl we de kalender samenstellen.