Verkeersonveiligheid, niet alleen in Oostvoorne!

20210922_bereikbaarheidsplan_westvoorneweg-w

Op 26 oktober publiceerde de gemeente het resultaat van snelheidsmetingen op de Strandweg en Brielseweg. De hoogst gemeten snelheid was maar liefst 96 km per uur.

Moties verkeersveiligheid 2020 Oostvoorne

Op 28 oktober 2020 heeft Partij Westvoorne met 2 moties aandacht gevraagd voor de verkeersveiligheid in Oostvoorne, onder andere voor de doorgaande wegen van de Ruy, Brielseweg, Stationsweg, de Voorweg en voor de verkeerssituaties in de 30km zones van de Stationsweg, Donselaer, Zeeweg, Schepenenweg, Kerkplein, Hoflaan, Mildenburglaan, Burgemeester Letteweg en het Dorpsplein in Oostvoorne.

Rockanje en Tinte
Dat er niet alleen in Oostvoorne inwoners zijn die zich beklagen over verkeersonveilige situaties, is inmiddels wel duidelijk geworden gezien de reacties op social media en het Facebookbericht van de gemeente. Ook in Rockanje en Tinte voelen inwoners zich onveilig in de openbare ruimte, onder andere aan de Strandweg, Nieuweweg, F.H.G. van Itersonlaan, Boomweg, Vleerdamsedijk, Heveringseweg, Alardusdreef, Prunuslaan, Kade, Duinzoom, Nieuwe Achterweg en de Kade in Tinte.

Soms gaat het over het gedrag van bestuurders maar ook over de mogelijkheden om (veel) te hard te rijden, het ontbreken van informerende maatregelen zoals verkeersborden en signalen maar ook maatregelen zoals handhaving waarmee de snelheid wel omlaag moét.

Toegegeven, er ligt inmiddels een onafhankelijk rapport dat vaststelt dat de omgeving Brielseweg, De Ruy, Voorweg en Heveringseweg onveilig is en dat er gehandeld moet worden. Dat steunt onze moties! Maar waar blijft nu de uitwerking van het andere deel van de motie, voor de Stationsweg, de Voorweg, Zeeweg, Schepenenweg, Kerkplein, Hoflaan, Mildenburglaan, Burgemeester Letteweg en het Dorpsplein in Oostvoorne?

Verzoek aan het College
Ook de veiligheid in de kernen Oostvoorne, Rockanje en Tinte, rond de accommodaties en sportvoorzieningen kunnen wel wat aandacht gebruiken. Het bouwen van woningen is hard nodig maar dat betekent ook dat de infrastructuur moet worden meegenomen in de plannen en uitvoering.

Om het College te ondersteunen dient Partij Voorne aan Zee 2 moties in tijdens de raadsvergadering op 10 november. Een motie die aandacht vraagt voor de kernen inclusief de verbinding tussen de kernen op Voorne aan Zee en daarnaast een motie die specifiek ingaat op de situatie aan de Strandweg in Rockanje.

De moties kunt u terugvinden op de website www.partijvoorneaanzee.nl.
Kent u situaties die aandacht vragen op Voorne? Stuur uw melding, liefst met foto, naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


Diverse berichten

Na een uitgebreide voorbereiding is het zover, de penalty shoot-out heeft 2 winnaars op een gedeelde 1e plek. OVV en VV Rockanje....
Vragen van Daan van Orselen en Wim Smit over Kickersbloem worden gebagatelliseerd door het bestuur van Hellevoetsluis, argumenten worden bedacht om forse kosten en risico's te verbergen. Voor de ...
De grondbeginselen (idealen) van de partij Voorne aan Zee.

Inschrijven voor onze nieuwsbrief

Agenda

Een momentje, terwijl we de kalender samenstellen.