Renovatie NOM woningen, raad stemt in

Stock_344304125

De gemeenteraad heeft op woensdag 30 juni 2021 ingestemd met de renovatie van de woningen aan de Gijzenhoekweg,De huurhuizen worden voorzien van een nieuwe buitenschil, een geïsoleerd dak, nieuwe voor en achterdeur met hang en sluitwerk, kozijnen met 3 laags glas en een ventilatiesysteem met warmte terugwinning.

De kosten voor de 55 huurwoningen zijn begroot op € 3.609.595,00.

De woningen worden niet voorzien van vloerisolatie, zonnepanelen, zonneboilers of andere duurzaamheidsmaatregelen zoals aansluiting op een warmtepomp of warmtenet.

Na de maatregelen worden de huren verhoogd met € 27,00 per maand.

Partij Westvoorne is van mening dat deze huurverhoging onterecht is omdat hier sprake is van onderhoudswerkzaamheden en niet van verduurzaming.

Het besluit is niet conform beleid van het woonbedrijf, voldoet niet aan de duurzaamheidsambitie op Voorne Putten, zijn prijsstijgingen vanaf 2020 niet doorgerekend en daarmee een wankele businesscase met grote financiële risico's. Risico's voor de begroting van de gemeente, de belastingbetaler in het algemeen en de huurders in het bijzonder.

De wethouder geeft aan dat voor elke woning maatwerk mogelijk is en op kosten van de huurder zonnepanelen en vloerisolatie aan te kunnen brengen.

Partij Westvoorne is verheugd dat het woonbedrijf eindelijk kan starten met het wegwerken van achterstallig onderhoud en daarmee de bewoners voorzien waar ze recht op hebben. Inschrijven voor onze nieuwsbrief