Een veilige rotonde op de kruising Kleidijk en Westvoorneweg

20210922_bereikbaarheidsplan_westvoorneweg-w

Partij Voorne aan Zee heeft verzocht te spreken in de commissie van 6 december, over het voorstel van de provincie om een rotonde te ontwikkelen op de kruising van de N496 en N218, oftewel de kruising Kleidijk en Westvoorneweg.

In het voorstel worden de fietspaden van Oostvoorne naar Brielle ingetekend als oversteekplaats. Partij Voorne aan Zee pleit ervoor om hier een veilige oversteek te realiseren voor de fietsende forens en de schoolgaande jeugd die dagelijks naar Brielle fietst en weer terug.

De ontwikkeling van deze rotonde lijkt goed te passen om verkeer vanuit Rockanje en omgeving sneller door te geleiden richting de N57 of A15 en vice versa. Mogelijk zorgt de rotonde voor een afname van verkeersdruk over de Heveringseweg, Voorweg, de Ruy en Brielse weg, zeker zodra de Pinnepot op een logische wijze kan aansluiten op de Westvoorneweg.

Partij Voorne aan Zee verzoekt de mogelijkheid om bij het ontwerp van een rotonde, zowel de fietsveiligheid als de ontsluiting van de Pinnepot mee te nemen.

Wethouder van de Graad neemt het verzoek van Partij Voorne aan Zee over, onderzoekt de mogelijkheden en kansen om een lobby te starten bij de Provincie, voor een veilige oplossing zoals een fietstunnel.

De wethouder geeft mee dat het realiseren van een rotonde mogelijk 2 jaar in beslag neemt.Inschrijven voor onze nieuwsbrief