Een veilige rotonde op de kruising Kleidijk en Westvoorneweg

20210922_bereikbaarheidsplan_westvoorneweg-w

Partij Voorne aan Zee heeft verzocht te spreken in de commissie van 6 december, over het voorstel van de provincie om een rotonde te ontwikkelen op de kruising van de N496 en N218, oftewel de kruising Kleidijk en Westvoorneweg.

In het voorstel worden de fietspaden van Oostvoorne naar Brielle ingetekend als oversteekplaats. Partij Voorne aan Zee pleit ervoor om hier een veilige oversteek te realiseren voor de fietsende forens en de schoolgaande jeugd die dagelijks naar Brielle fietst en weer terug.

De ontwikkeling van deze rotonde lijkt goed te passen om verkeer vanuit Rockanje en omgeving sneller door te geleiden richting de N57 of A15 en vice versa. Mogelijk zorgt de rotonde voor een afname van verkeersdruk over de Heveringseweg, Voorweg, de Ruy en Brielse weg, zeker zodra de Pinnepot op een logische wijze kan aansluiten op de Westvoorneweg.

Partij Voorne aan Zee verzoekt de mogelijkheid om bij het ontwerp van een rotonde, zowel de fietsveiligheid als de ontsluiting van de Pinnepot mee te nemen.

Wethouder van de Graad neemt het verzoek van Partij Voorne aan Zee over, onderzoekt de mogelijkheden en kansen om een lobby te starten bij de Provincie, voor een veilige oplossing zoals een fietstunnel.

De wethouder geeft mee dat het realiseren van een rotonde mogelijk 2 jaar in beslag neemt.Diverse berichten

De schuldenlast die is ontstaan door de ontwikkeling van Kickersbloem III wordt momenteel geschat op € 40.000.000,00....
Op maandag 13 december 2021 heeft burgemeester De Jong de eerste solar LED lamp overhandigd aan de bewoners van de Vrouwe Machteldweg 40 in Oostvoorne. De gemeente Westvoorne verstrekt de komende tijd...
Hoe gaan we om met de toeristische sector, met een jaaromzet van circa € 400 miljoen en onze voorzieningen in de dorpen als de kust daadwerkelijk dichtslibt? En wie beslist nu eigenlijk?...

Inschrijven voor onze nieuwsbrief

Agenda

Een momentje, terwijl we de kalender samenstellen.