Belasting omhoog met 50%

20220130-094046parkerenrockanje-2020-2 Badstrand juni 2020

De parkeerders bij het familiebadstrand te Rockanje worden in 2022 geconfronteerd met een parkeertarief van € 9,50 voor een dagkaartje in het hoogseizoen en voor het laagseizoen € 7,50 oftewel een stijging van maar liefst 50%.

Het doel van de gemeente is om de gerealiseerde inkomsten van € 391.000,00 in 2020 bij te plussen naar een opbrengst van € 601.000,00 in 2022. Volgens de gemeente zijn deze jaarlijkse inkomsten noodzakelijk om het onderhoud van de parkeerplaatsen te bekostigen.

Partij Voorne aan Zee heeft door middel van een amendement getracht om het parkeren bij het familiebadstrand betaalbaar te houden door de parkeertarieven van 2021 aan te houden.
Niet alleen bezoekers van buiten Westvoorne maar ook onze inwoners maken gebruik van de omgeving om even te kunnen ontsnappen aan de dagelijkse Covid beperkingen.

De Westvoornse belastingmaatregel draagt waarschijnlijk niet bij aan het ondernemersgeluk. Bezoekers kunnen hun euro's over het algemeen maar 1 keer uitgeven. Dat het familiebadstrand zich uit de markt prijst, laat zich raden. Met het onlangs opgeknapte Quackstrand om de hoek, voorzien van een heuse boulevard, botenhelling, aanlegsteiger en allerlei mogelijkheden voor surfers, zeilers en kanoërs maakt het een ideale omgeving voor strandplezier in combinatie met een kindvriendelijk strand. Parkeermogelijkheden zijn ruimschoots aanwezig en bovenal gratis.

De politieke oproep om ondernemers te ondersteunen in deze en voorgaande moeilijke tijden is voor Partij Voorne aan Zee lastig te plaatsen als bezoekers en ondernemers geconfronteerd worden met een belastingverhoging van 50%. De leefbaarheid en vitaliteit van de omgeving komt niet van een parkeerplaats maar van inwoners, bezoekers en toeristen die consumeren en ondernemers die investeren.
Diverse berichten

Iedereen is welkom en probeert naar vermogen bij te dragen aan de samenleving....
In het portefeuilleplan van het Woonbedrijf staat een bedrag van € 16.000,00 voor het verduurzamen van woningen en in dit voorstel gaat het over € 65.000,00 per woning. Vanwaar het verschil?...
Op maandag 13 december 2021 heeft burgemeester De Jong de eerste solar LED lamp overhandigd aan de bewoners van de Vrouwe Machteldweg 40 in Oostvoorne. De gemeente Westvoorne verstrekt de komende tijd...

Inschrijven voor onze nieuwsbrief

Agenda

Een momentje, terwijl we de kalender samenstellen.