Woonbedrijf op weg om 300 sociale huurwoningen aan te kopen in Brielle

wijkRuggeBrielle

Op woensdag 3 april 2024 is in de commissie het voorstel van het gemeentelijk Woonbedrijf besproken om over te gaan tot aankoop van circa 300 woningen in Brielle. De aan te kopen woningen bevinden zich in de wijk Rugge en de vesting van Brielle. 

Het te verwachten aankoopbedrag betreft circa € 39 miljoen en daarmee een omvangrijke aankoop namens de gemeente Voorne aan Zee.

Deze investering vinden wij, als partij Voorne aan Zee, belangrijk waarmee sociale huurwoningen behouden worden voor onze inwoners. In de commissie is aandacht gevraagd voor de staat van onderhoud van de woningen en het verduurzamen van de woningen. In de bijgeleverde stukken en in de presentatie is hier verder op ingegaan.

Voorne aan Zee is 1 van de 5 gemeenten in Nederland met een eigen woonbedrijf. Daarmee bevindt onze gemeente zich in een unieke positie, waarmee we op dit moment kunnen investeren voor onze eigen inwoners en daar zijn we blij mee.

U kunt de presentatie van het woonbedrijf, de vragen en antwoorden van de commissie online terugzien op:

https://voorneaanzee.raadsinformatie.nl/vergadering/1158245

Op donderdag 18 april aanstaande volgt het definitieve besluit van de gemeenteraad of het Woonbedrijf de woningen daadwerkelijk mag aankopen. ×
Stay Informed

Wanneer u zich abonneert op de blog, sturen we u een e-mail wanneer er nieuwe updates op de site zijn, zodat u ze niet zou missen.

Voortgang Patrijzenlaan Oostvoorne
1 april, in gesprek met de Lumeyden

Gerelateerde berichten

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://www.partijvoorneaanzee.nl/