Woonbedrijf neemt woningen over in Brielle

5V5A9679-web

Op 23 april heeft onze wethouder de koopovereenkomst ondertekend voor de overname van 294 woningen in Brielle. 

De Rotterdamse woningcorporatie Hef Wonen verkoopt 747 woningen, 2 bedrijfsruimtes en 13 parkeergarages in Brielle, Vierpolders en Zwartewaal aan het gemeentelijk Woonbedrijf Voorne aan Zee, Stichting Maasdelta Groep (Spijkenisse) en Woningstichting Ressort Wonen (Rozenburg). Op 23 april 2024 tekenden de bestuurders de koopovereenkomsten.

294 woningen en 11 garages gaan naar de gemeente Voorne aan Zee en worden straks beheerd door het gemeentelijk Woonbedrijf Voorne aan Zee. De gemeenteraad van Voorne aan Zee stemde 18 april in met de aankoop. 373 woningen worden overgenomen door Stichting Maasdelta Groep en 80 woningen en 2 bedrijfsruimtes door Woningstichting Ressort Wonen. Als de verschillende toezichthouders instemmen met de verkoop, is de overdracht in de zomer van 2024. De bewoners kunnen uiteraard in hun woning blijven wonen, zij krijgen alleen een nieuwe verhuurder. Ze worden persoonlijk geïnformeerd.

Betaalbare woningen, ook in de toekomst
Woonbedrijf Voorne aan Zee is een onderdeel van gemeente Voorne aan Zee. Het Woonbedrijf zet zich ook de komende jaren in voor goede en betaalbare huisvesting.×
Stay Informed

Wanneer u zich abonneert op de blog, sturen we u een e-mail wanneer er nieuwe updates op de site zijn, zodat u ze niet zou missen.

Vanavond in gesprek op LINQ media
Een Brede school of Integraal Kind Centrum

Gerelateerde berichten

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://www.partijvoorneaanzee.nl/