Windmolens en zonnevelden rondom de glastuinbouw

20210516_windmolens_2330

Vanuit de RES is de ambitie en strategie om zeer stevig in te zetten op het benutten van waterbassins in de glastuinbouw voor zonnepanelen en aanvullende windmolens. 

Waar de glastuinbouw veel kansen en mogelijkheden heeft ten aanzien van zonnepanelen op waterbassins en het gebruik van warmte uit geothermie, heeft de RES vastgesteld dat het industriële karakter van de glastuinbouw mogelijkheden geeft om losse windmolens tot 45 meter hoog te ontwikkelen. Grotere (hogere) windmolens kunnen in lijnopstelling gekoppeld worden die door het kassengebied heengaat.

De gemeente Westland heeft opgemerkt geen ruimte en mogelijkheden te zien voor windmolens.

De RES is een voorbeeld hoe men verblind en verstrikt raakt in ambities en daardoor geen oog meer heeft voor de gevolgen voor onze inwoners, het landschap en het welzijn van dieren.

Partij Westvoorne is van mening dat het proces niet juist is uitgevoerd, participatie op basis van verkeerde informatie (zeer beperkt) heeft plaatsgevonden, inspraak van betrokken ruim onvoldoende is en het uiteindelijke resultaat te ingrijpend is voor mens, dier en landschap.

Partij Westvoorne stemt niet in met de voorliggende RES. ×
Stay Informed

Wanneer u zich abonneert op de blog, sturen we u een e-mail wanneer er nieuwe updates op de site zijn, zodat u ze niet zou missen.

Motie passend woningaanbod
Windmolens als bestuurlijke idee-fixe

Gerelateerde berichten

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://www.partijvoorneaanzee.nl/