Beschermd wonen is bedoeld voor iemand van 18 jaar of ouder die niet meer zelfstandig kan wonen. Bijvoorbeeld omdat iemand vanwege psychische problemen of een (lichte) verstandelijke beperking hulp nodig heeft die niet voorzien was.
Deze hulp kan soms al in de nacht nodig zijn en kan dan niet wachten tot de volgende dag. Het is dan nodig om altijd iemand in de buurt te hebben om op terug te vallen.
Op 5 maart jl. werd een radenbijeenkomst georganiseerd voor de vier gemeenten van de Zuid-Hollandse Eilanden in het Droogdok Jan Blanken.
Op dit moment organiseert de gemeente Nissewaard de toeleiding naar het 'beschermd wonen', maar per 1 januari 2026 zal elke gemeente dit zelf doen voor haar inwoners. De financiële middelen hiervoor worden dan verdeeld over de vier gemeenten Goeree-Overflakkee, Hoeksche Waard, Nissewaard en Voorne aan Zee.
Dat betekent dat de gemeenten een keuze moeten maken over 'hoe het beschermd wonen gerealiseerd gaat worden, voor welke woonvormen gekozen gaat worden en op welke locatie.' Dat kan in een kamer zijn in een instelling, waarbij gezorgd wordt voor een stabiele omgeving, of in een eengezinswoning met meerdere bewoners en een begeleider of beschermd thuis wonen, waarbij de hulpvrager thuis de ondersteuning krijgt.
Partij Voorne aan Zee is er voorstander van dat er zoveel mogelijk hulp verleend wordt in de eigen omgeving in de wijk of dorp, zodat inwoners die (tijdelijk) niet zelfstandig kunnen wonen toch contact kunnen houden met familie, vrienden of buren in hun nabijheid. Samen bereiken we meer!
Door lid te worden van de partij Voorne aan Zee maak je jouw stem echt waardevol!
Als lid van partij Voorne aan Zee mag je, als je dat wil, meepraten en meebeslissen over de partij. Over onze koers, activiteiten en standpunten. Je contributie komt rechtstreeks ten goede van de activiteiten voor alle kernen op Voorne aan Zee.
Voor ons betekent jouw lidmaatschap dat wij meer invloed krijgen als organisatie. Want hoe meer leden, hoe meer draagvlak en zeggingskracht we hebben.