Vergroten digitale weerbaarheid van het Haven Industrieel Complex

vkp-haven

Op 28 april 2021 heeft de meerderheid van de gemeenteraad ingestemd met het voorstel om deel te nemen aan een platform waar meer dan 700 bedrijven in de haven elkaar onderling helpen om daarmee de digitale weerbaarheid van de haven naar een hoger niveau te tillen. 

De argumenten om te voorzien in een nieuwe stichting zijn onder andere dat Nederland € 45,6 miljard ofwel 6,2% van de toegevoegde waarde dankt aan de omzet in de haven. Dat de haven, direct of indirect plaats geeft aan 355.000 werknemers en dat de continuïteit van de haven van vitaal belang is voor Nederland als handelsland. Daarnaast stelt de stichting FERM dat en verstoring in de haven op Europees niveau een economische impact genereert.

Partij Westvoorne onderschrijft de doelstellingen echter is van mening dat de financiering van deze stichting door de landelijke overheid dient te worden opgepakt en niet (deels) te laste komt van de omwonenden in dit gebied.  ×
Stay Informed

Wanneer u zich abonneert op de blog, sturen we u een e-mail wanneer er nieuwe updates op de site zijn, zodat u ze niet zou missen.

Fuserende gemeenten krijgen domeinnaam VoorneaanZe...
Inwoners als product van een bestuurlijke droom

Gerelateerde berichten

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://www.partijvoorneaanzee.nl/