Sluiproutes (zwaar) verkeer door Brielle, Oostvoorne en Tinte

20240329_a15

In de periode van 5 april tot en met 27 mei worden er door de Provincie werkzaamheden uitgevoerd ter hoogte van de Kleidijk en Westvoorneweg. 

In de periode van 5 april tot en met 27 mei worden er door de Provincie werkzaamheden uitgevoerd ter hoogte van de Kleidijk en Westvoorneweg. Door afsluitingen voor het doorgaande verkeer is te verwachten dat, met name door het zakelijke en vrachtverkeer, er ongewenste sluiproutes ontstaan.

Extra verkeer door de kernen
Met name het zware vrachtverkeer wat normaal gesproken over de Westvoorneweg / N496 dendert, lijkt nu een alternatieve route te krijgen door Oostvoorne of over de Groene kruisweg door Brielle.

Omleidingsroute
De voorgestelde route vanuit Brielle richting Oostvoorne/Rockanje over de Rik, langs drukbezochte scholen en sportgelegenheden, en de Rietdijk, langs de manege Tinte, lijkt geen gelukkige bezien vanuit de verwachte hoeveelheid autobewegingen, fietsers en mensen te paard.

Aan de Provincie is gevraagd of er passende maatregelen en alternatieven mogelijk zijn, waaronder informatie voor vrachtvervoerders en duidelijk omleidingsborden die de kernen Brielle, Oostvoorne en Tinte ontzien als omleidingsroute.

Verantwoordelijkheden
Partij Voorne aan Zee heeft in december 2021 de toezegging van de bestuurder ontvangen om bij de Provincie een lobby te starten over de veiligheid en de situatie bij het bedrijventerrein Pinnepot.

De N218 en N496 vallen onder verantwoordelijkheid van de Provincie, de Rietdijk van het Waterschap Hollandse Delta.
×
Stay Informed

Wanneer u zich abonneert op de blog, sturen we u een e-mail wanneer er nieuwe updates op de site zijn, zodat u ze niet zou missen.

1 april, in gesprek met de Lumeyden
Verzoek aan Provincie: Rotonde N218/N496

Gerelateerde berichten

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://www.partijvoorneaanzee.nl/