Nieuw beleid "Ruimte voor paarden in Voorne aan Zee" volgt!

20240404_paardenartikel

In de afgelopen raadsvergadering van donderdag 18 april is de motie van Partij Voorne aan Zee, CDA en Vrij Voorne," Ruimte voor paarden in Voorne aan Zee" die werd ondersteund door een aantal andere partijen, aangenomen. 

Niet alleen Partij Voorne aan Zee is blij met deze ontwikkeling, ook een aantal eigenaren van paardenhouderijen sprak zich hier positief over uit.

Met het aannemen van deze motie kan een start worden gemaakt met een beleid dat ruimere mogelijkheden biedt voor paardenhouderijen en priv√©stallen. Natuurlijk zal in dit nieuwe beleid rekening gehouden worden met de geldende milieueisen. Daarnaast zal er in het nieuwe beleid meer rekening gehouden kunnen worden met het welzijn van paarden. 

De landelijke regels ten aanzien van dit paardenwelzijn zijn in de afgelopen jaren aangescherpt terwijl de lokale regelgeving hierop achterbleef. Al met al biedt dit een goede gelegenheid om niet alleen het beleid van de vroegere gemeenten te harmoniseren tot een beleid voor Voorne aan Zee, maar ook een harmonisatie van landelijk en lokaal beleid ligt hiermee in het verschiet. 

Natuurlijk wordt dit beleid ontwikkeld met inachtneming van de regels die zijn opgenomen in het Handboek Kwaliteitsverbetering Buitengebied.

Partij Voorne aan Zee is blij met de spoedige totstandkoming van dit nieuwe beleid en juicht de verkleining van het spanningsveld tussen dierenwelzijn en de gemeentelijke regels van harte toe.


Stay Informed

Wanneer u zich abonneert op de blog, sturen we u een e-mail wanneer er nieuwe updates op de site zijn, zodat u ze niet zou missen.

Inbrekers slaan vaker toe in Voorne aan Zee, Parti...
Ruimte voor paarden in Voorne aan Zee

Gerelateerde berichten

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://www.partijvoorneaanzee.nl/