De mooiste plekjes op Voorne: 'volbouwen met hotels?'

gemhuisBrielle

Er zijn initiatieven voor het bouwen van grootschalige hotels tot 5 bouwlagen hoog in Brielle, Hellevoetsluis en Westvoorne, zowel voor dagverblijf als voor een verblijf tot 6 maanden of zelfs langer. 

Partij Voorne aan Zee ziet een luxe hotel, met een uitstraling die in het gebied past, zeker als een positieve toevoeging aan de toeristische sector. Het draagt bij aan de economie, de werkgelegenheid en de toeristische kwaliteiten van Voorne. Maar hoe passen deze grootschalige hotels nu in het gebied? Moeten de mooiste plekjes op Voorne nu echt worden benut voor het bouwen van hotels voor commerciële belangen ten gunste van een paar ondernemers?Brielle, Hotel de Nolle
In Brielle is er een vergevorderd initiatief voor een hotel en woonruimte voor internationale medewerkers. De verwachting is dat het bestemmingsplan in april 2022 aan de raad wordt voorgelegd.

Het voorstel betreft de bouw van een hotel met maximaal 104 kamers, 46 huurappartementen en 10 studio's voor een kort verblijf of de mogelijkheid tot flexibel wonen. Daarnaast zijn er 147 parkeerplaatsen voorzien, waarbij de huidige carpoolplaats gebruikt zal worden voor een brasserie. De Provincie is akkoord met de verplaatsing van de carpoolplaats naar het parkeerterrein van de sportvelden.

Het hotelgebouw bestaat uit vijf bouwlagen: 'een begane grond met algemene voorzieningen en daarboven vier bouwlagen met de hotelkamers en de appartementen en studio's.'

Dit resulteert in een bouwhoogte van 17 m. Het gebouw is daarnaast langgerekt van vorm, dat blijkt uit de verhouding tussen de lengte‐ en de breedtemaat: deze bedragen respectievelijk 132m en 22m.

Hellevoetsluis
Ook in Hellevoetsluis is gesproken over een hotelcomplex aan het Zuidfront en het Land van Paling.

De gemeente ontwikkelt samen met een afvaardiging van omwonenden, ondernemers en andere organisaties uit de omgeving, een visie voor het Zuidfront en het Land van Paling. De visie moet duidelijk maken welke ontwikkelingen op deze plek mogelijk en gewenst zijn.

In de commissie van 9 februari 2022 presenteerde wethouder Schop van IBH een onderzoek naar draagvlak voor deze visie, door middel van een participatietraject. Dit naar aanleiding van een verzoek dat ruim een jaar geleden is ontvangen: 'het realiseren van een flink, groot en ook hoog hotel.'

De presentatie laat een mooie schets zien, van informatie die is opgehaald bij de klankbordgroepen: het goud van Hellevoetsluis, het laatste open schootsveld, de cultuurhistorische waardevolle plek, de prachtig gelegen open ruimte met het 'open' karakter. De klankbordgroep geeft dan ook mee: 'verander zo min mogelijk aan het gebied, geef aandacht aan de parkeersituatie en hou het kleinschalig!'.

De fractie van IBH is verbaasd dat de klankbordgroep aangeeft om 'niets te doen' met het gebied en adviseert de IBH wethouder Schop om snel in gesprek te gaan met de ondernemers om een passend voorstel te doen voor een geweldig hotel op het mooiste plekje van Voorne. 'Een lang gestrekt gebouw, eventueel deels ondergronds of op het Haringvliet, zodat de ondernemer er wat aan kan verdienen.'
In de verkennende gesprekken met ondernemers werd ook de mogelijkheid voor het ontwikkelen van woningen aangegeven. Deze ideeën zijn echter niet opgenomen in de huidige visievorming.

Het doel is om de visie Zuidfront en het Land van Paling in juni 2022 vast te stellen.

Westvoorne, Hotel aan de Zanddijk
In 2021 is gesproken over een initiatief voor een hotel met 5 bouwlagen en daarnaast 5 recreatieve woningen aan de Zanddijk te Oostvoorne.

Zoals het voorbeeld van het initiatief op de Nolle in Brielle, is er in de beeldvorming sprake van zo'n 100 hotelkamers. Of er speciale voorzieningen zijn om internationale medewerkers te huisvesten voor een verblijf van circa 6 maanden is nog onbekend.

Of het initiatief aan de Zanddijk te Oostvoorne doorgaat is op dit moment nog onbekend.

De gemeente Voorne aan Zee
Partij Voorne aan Zee zou graag zien dat de gemeentebesturen tijd, geld en energie besteden aan de wat echt belangrijk is: Wonen, veiligheid en het landschap.


×
Stay Informed

Wanneer u zich abonneert op de blog, sturen we u een e-mail wanneer er nieuwe updates op de site zijn, zodat u ze niet zou missen.

Geen toekomstperspectief voor voetbalvereniging Ro...
Principeverzoek woonpark internationale medewerker...

Gerelateerde berichten

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://www.partijvoorneaanzee.nl/